ÚJRA LENDÜLETBEN AZ ARANY!

Az elmúlt időszakban tapasztalt árfolyam korrekció után az arany árfolyama az elmúlt hónapban mintegy 15%-ot emelkedett. Hogy ez mennyire lesz tartós, azt nehéz lenne megmondani, mindenesetre érdemes megvizsgálni, hogy milyen hatások alakít(hat)ják az árfolyamot:

- Szíriai helyzet. Az esetleges háború lehetősége újra fókuszba hozta a nyersanyagokba menekülést. A bizonytalan időkben egyre többen választják újra a biztonságosnak vélt nyersanyagokat pénzük bebiztosítására. Az arany mellett az olaj árának emelkedésére is sokan számítanak.

- Ázsia. Az elmúlt hetekben egyre fokozódó kereslet tapasztalható Ázsiából a fizikai termékek iránt.

- Tőkekivonás a feltörekvő piacokról. Szintén elgondolkodtató, hogy a bekövetkezett tőkekivonás válságot okoz e a feltörekvő piacokon, mindenesetre az óvatosabbak erre is odafigyelnek.

- FED. Az arany árának eséséhez nagymértékben hozzájáruló Amerikai kötvényhozamok emelkedése elvezethet azonban egy a feltörekvő piacokon bekövetkező válsághoz, amely ismét az arany felé fordítja a befektetőket. A FED-nek tehát továbbra is szerepe van az arany árának alakulásában.

Hogy a jelenlegi árfolyam emelkedés mennyire lesz hosszú távú, nem tudhatjuk, de egy megfelelően összeállított portfólióban továbbra is helye van e csillogó fémnek.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>